En blogg om scrappbooking, stickning, lite virkning och fotografering.

lördag, september 1

Doppresent = påsalbum

 Blev inbjuden till dop för ett litet tag sen och kände att jag absolut inte ville ge någon form av silvrig sparbössa, fotoram eller liknande så istället satte jag fart på kreativiteten och framkallade alla bilder jag kunde hitta från grabbens 3 månader långa liv. Blev ganska många tack vare familj och en mamma som omedvetet skickade bilder till mig från sin telefon. =)

Försökte att hålla det så platt som möjligt inuti albumet för att tjockleken inte skulle sticka iväg. Sen gick det inte riktigt på alla sidor då jag ville få in en hel del fler bilder på en del av uppslagen.

 Här har jag satt in ett minialbum gjort av ett ark på ca 20*30cm. delade den korta sidan på mitten och skar upp till 20cm så att jag fick ett par "byxben" samt vek så att jag fick 3 rutor på varje ben innan jag veck ihop dem till ett album där jag fick lite fack att sätta tags i mellan sidorna.
 Här är ytterligare ett minialbum under motorcykeln.

Det här var lite trixigare då jag hade ganska många bilder från ett tillfälle som jag ville få med.
Det slutade med att jag tog ett cardstock och vek det så att jag fick 6 rutor.


 Här är det uppvikt en gång. Nästkommande uppvikningar går först till höger och sen har du en flärp till vänster innan du får upp hela arket. Har jag räknat rätt så har jag 9 bilder i det samt en ruta för lite text.
Det här är sista sidan.

I och med att det är ett påsalbum så finns det massor av fack att sätta tags och annat i.  Jag hade ett antal kort jag visste jag ville använda så  jag försökte dela upp dem efter fack och någorlunda tidslinje.1 kommentar:

  1. Håller med att några silvriga sparbössor inte är något roligt att ge ditt album måste ha blivit mycket uppskattat inte minst av föräldrarna, liten kommer att tycka det är roligt när han blir lite större. Jag har själv ett barnbarn som snart ska döpas undrar vad som förväntas av en mormor på presentfronten.
    Ha en fortsatt bra helg
    Kram Mona

    SvaraRadera